Въвеждат вечерен час за децата под 14 години в Севлиево. Предвижда се това да се случи от 15-ти септември.

„До 7-8 часа като стане тъмничко и вече се прибираме. Сега излизаме на закуска отиваме в парка, кара колелце и после се прибираме да почете и вечерта отиваме отново в парка”. Това обаче е режимът на баба, който не винаги е приложим при родителите. Често съседите са обезпокоявани от глъч и музика до късно вечер.

Данаил Донев е домоуправител от 4 години и не веднъж се е сблъсквал с този проблем.Той разказва, че често се случва в парка да се събират младежи и да вдигат шум, особено лятото.

За да осигурят спокойствие на гражданите, от общината предлагат след 20.00 часа малолетните да се разхождат само с пълнолетен придружител.

„Жалбите са постоянно. Жалбите не са само за децата. Има отделен текст за лицата, които са навършили 14, а пък не са навършили 18 години. При тях предложението е след 22 часа да бъдат с придружител”, каза д-р Иван Иванов, кмет на община Севлиево. Обществената нагласа е „за” промените.

Предложението за промени в общинската наредба тепърва ще се обсъждат. Ако се приеме глобата за неспазването на забраната ще бъде между 50 и 5000 лева.