Възрастни и майки с колички се налага да пресичат жп трасе в Пловдив
Пропаднала обществена поръчка остави пасарелката в "Прослав" без работещи асансьори
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Пасарелката в Прослав
Снимка: bTV

Вече 11 дни е без работещи асансьори пасарелката, която осигурява безопасно преминаване над  високоскоростната железопътна линия в пловдивския квартал „Прослав”, сигнализираха зрители на bTV. Това създава сериозни проблеми за майките с колички и трудноподвижните хора.

Те са принудени да пресичат релсите с риск за живота си.

Проверка на bTV установи, че действително от Коледа не работят асансьорите и в пасарелката край улица "Царевец". Причината се оказва изтекъл договор за обслужването им, който не е подновен в края на годината.

Пасарелката в Прослав
Снимка: bTV

"Незабавно след сигналите сме се обадили на националната железопътна компания, която всъщност е собственик на тези съоръжения – пасарелките. Оказва се, че имат изтекъл договор, който не е подновен за асансьорите.", обясни кметът на Район „Западен” Димитър Колев.

Георги Качов от НКЖИ-Пловдив обясни, че до проблема се е стигнало, след като централно е започнала процедура по Закона за обществените поръчки, която да обхване цялата страна. Оказало се обаче, че няма избран изпълнител.

„Миналата година по същото време асансьорите пак не работеха. От НКЖИ много добре знаят, че договорът им изтича. Тази година направиха същата грешка, но не подписаха договора по-рано”, оплака се жителка на квартала.

Пасарелката в Прослав
Снимка: bTV

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" обещават да отстранят повредата до 24 часа. Асансьорите в двете съоръжения се повреждат често и в тях не могат да се поберат триколки и електрически колички за хора с увреждания. Поради това, жителите на квартал „Прослав” са решили да изпратят жалба до Европейската транспортна комисия.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре