Възрастна жена от Видин на косъм от смъртта след зверски побой. Похитителите ѝ са я затворили в банята на дома ѝ, където е открита напълно безпомощна.

Емилия Бузова е на 94 години и живее сама.

Намира я съсед, който вижда вратата на къщата ѝ отворена в 9 часа вечерта.

Съседът Ричи Хасанов разказва, че видял непознат човек, който не е от тази къща.

Човекът започва да бяга, като оставя „плячката” си пред дома на жената. Той звъни на 112.

„Изчаках 10-15 минути, дори 20, но не отреагираха. Втори път се обадих на 112 и им казаг, че „човекът ще бяга, тука е."

На третото позвъняване го свързват с полицията. Докато униформените пристигнат, от къщата се чуват стоновете на стопанката. Случилото се с нея разказва нейната внучка десет дни по-късно - когато разбира, че похитителят е на свобода.

„Предпочитам да не ви пускам вътре в къщата...Мирише на страх, смърт и разруха", разказва внучката Милена Нейнова.

Показва ни състоянието на баба ѝ с една снимка - от деня, в който дошла в съзнание. Успяват да си разменят само няколко думи.

„Каза ми, че много я боли, защото циганинът я е бил. Тя е обезобразена. Има страхотни синини, от снощи има и страхотни болки...Питали са я къде са й парите", разказва Нейнова.

Задържаният за нападението мъж е освободен денонощие след престъплението. Наскоро излежал в затвора поредна присъда. Освен вещите, прибрал и 30 лева.

Милена Нейнова призовава силите на реда да си свършат работата. „Ако обичат да ги заловят! Това са престъпници, убийци и ако те не го направят, те стават съучастници в следващото убийство.", коментира жената.

Води се разследване по случая за грабеж, извършен със сила.