Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”
Снощи не е имало дежурен в реанимация, дете е преместено по спешност в София, мъж с инсулт - в Монтана
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    3
Лекарски протест във Враца
Снимка: bTV

Животът на двама пациенти във врачанската болница е бил застрашен заради липсата на дежурен в реанимация. Това посочи представител на синдикатите в закъсалото лечебно заведение, което продължава протестите си вече 10-ти ден въпреки обещанията на властта, че ще се направи нещо за спасяването на лечебницата.

Дете с остър апандисит пред перфорация е било спешно транспортирано в София за операция, след като не е имало даже кой да му даде упойка във Враца. Пациент, изпаднал в кома след инсулт, пък вече е в МБАЛ-Монтана, защото не е имало кой да осъществява интензивното наблюдение.

„Някой трябва да понесе отговорност за всичко това, което се случва. По договора за управление тази отговорност се носи от изпълнителния директор. Така ли се изпълняват задълженията в предизвестие – оставяш болницата да катастрофира във всички направления?”, възмути се синдикалистът.

Само в рамките на тази седмица три сестри от отделението по съдова хирургия са подали оставка и вече там е невъзможно да се състави график.

Здравното министерство дава още 300 хил. лв. на болниците в Ловеч и ВрацаДейността за спешна помощ вече е изплатена в двете лечебни заведения

Медици и граждани вече обмислят затваряне на главния път Е79 и шествие по улиците на Враца.

Иначе, днес болничната аптека беше заредена с медикаменти, а остават актуални и обещанията за изплащане на забавените заплати за август и септември.

  • 1
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре