Полицай е убеждавал потърпевш в предишна катастрофа с Цветан Пъков да се откаже от дело срещу него. Това стана ясно в ефира на Тази сутрин по bTV.

Христо Христов, който е участвал в сериозна автомобилна катастрофа с обвиняемия, твърди, че това не е първото сериозно провинение на шофьора-убиец. На остър завой без видимост по пътя между Вакарел и Панагюрище  в насрещното платно изскача Цветан Пъков със същата кола, с която е прегазил Петьо. Тъй като Пъков е карал с превишена скорост, той не успява да вземе завоя и се ударил в колата на Христо Христов. Потърпевшият се събужда два дни по-късно в болница с множество сериозни травми.

Той се усеща безнаказан, позволява си своеволия, може да има и протекция”, споделя Христо Христов в ефира на Тази сутрин. След като Христо Христов се прибира у дома, след продължително лечение в болницата и е посетен от разследващия полицай от Ихтиман. Той започва да го убеждава, да се откаже от делото срещу Цветан Пъков.

Разследващият полицай ми каза, че Пъков е състоятелен мъж, щял да ме обезщети”, разказва Христо Христов. Потърпевшият съжалява, че е подписал документите да се откаже от делото и смята че става въпрос за протекция от властимащите.

Христо Христов така и не е получил обещаното обезщетение.