Три месеца след пожара: Спирка „Вишнева” още не е ремонтирана
Хората в района се притесняват за историческата постройка и безопасна ли е в момента
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    2
"Вишнева"

Близо три месеца след пожара на любимата на столичани спирка "Вишнева", ремонт не е започвал, а отломките от сградата създават опасност от инциденти.

На 19 юли огромен пожар изпепели покрива и част от конструкцията на къщичката. Разследването по случая установи, че инцидентът е умишлен – запалена е кофа в близост до сградата.

"Вишнева"
Снимка: Спаси София

Местната власт обеща скорошен ремонт, но три месеца по-късно той все още не е започнал и са извършени единствено укрепителни дейности.

Разрушенията и днес личат – покривът на постройката е покрит с найлон, по който обаче има огромни дупки.

"Вишнева"

Изгорелите греди на тавана също създават предпоставки за инцидент.

"Вишнева"

Според хората има опасност сградата да се срути. „Изключително лошото е, че сега нямаме гредоред, конструкцията е застрашена, тоест къщата наистина е застрашена от самосрутване”, казва Андрей Зографски от "Спаси София".

"Вишнева"

Но от столичния електротранспорт отхвърлиха тази вероятност. „Във всички случаи сградата ще бъде възстановена и ще бъде направена във вида, в който беше”, сподели инж. Евгений Ганчев от Столичния електротранспорт.

Вече е сключен договор за проектиране на основен ремонт и възстановяване на сградата. Сега предстои проектиране и съгласуване с Министерство на културата.

  • 2
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре