Телефонни измамници в Казанлък объркаха номера и звъннаха в полицията, за да искат пари. Лош късмет или наглост е да се обадиш в полицейското управление , с цел да измамиш?

За 15 години стаж в оперативната дежурна на полицията, Ралица Хаджиева е вдигала телефона хиляди пъти. Никога не е подозирала, че един ден измамници ще сбъркат номера, за да поискат пари от полицай на работното му място. Точно това се случва в последните дни.

По телефона ѝ разказват, че нейни роднини са купили котли от хипермаркет в града за хиляди лева. Хаджиева решава, че това е шанс измамниците, да се заловят. Съгласява се на среща, но вместо нея отива патрулка.

„Тези които се обаждаха са едни, тези които идват да вземат парите са други”, коментира Хаджиева.

Усетили клопката измамниците бягат, без да поискат парите. По-късно са задържани, но без извършено престъпление няма и наказание.

Като набират произволно телефонните номера, същия ден телефонните измамници набират още шестима души в квартал „Веселчане” в Кърджали.

Според младши оперативен дежурен в РУ- Кърджали Ралица Хаджиева и лекари, и полицаи се хващат на измамниците. „Не трябва да дават пари на чужди хора , които не познават и особено като ги искат по телефон”, съветва тя.

От полицията напомнят, че най-често жертви на този вид измама са възрастни хора.