Строителни бригади влязоха в наводнените от потопа къщи в Бургаско
Събраните пари са достатъчни за основен ремонт на по две помещения във всяка къща
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
БЧК в Ливада
Снимка: btvnovinite.bg

Строителни бригади влязоха в наводнените от потопа къщи в Бургаско.  Две седмици след бедствието започна възстановяването на повредените от водата домове. Парите за ремонта са от есемесите, събрани с благотворителната кампания на БЧК.  

Строителите влязоха най-напред в най-пострадалото от наводненията село Ливада. След като всички негодни за живеене къщи тук бъдат ремонтирани, бригадите ще се прехвърлят към следващите пострадали села – Полски извор и Черни връх.

Кабинетът отпусна 4,3 млн. лв. за щетите по инфраструктурата в БургаскоПарите ще дойдат от междуведомствената комисия по бедствия и аварии в рамките на МВР

Изчислено е, че събраните пари са достатъчни за основен ремонт на по две помещения във всяка къща.        

Обществен съвет, съставен от пострадали от наводнението жители на селото, огледа къщите и определи с кои да започне ремонтът.

БЧК в Ливада
Снимка: btvnovinite.bg

Жельо Вардунски, кмет на община Камено, посочи, че най-важното е мръсотията да се махне, да се сменят подовите настилки и да се боядиса.

Къде отиват даренията за пострадалите от наводнението в Бургаско36 къщи в селата Ливада, Полски извор и Черни връх остават негодни за живеене 

Дарители са готови да предоставят и обзавеждане за някои от пострадалите. 

Всички пострадали семейства в Ливада трябва отново да имат дом до края на следващата седмица.

Не повече от седмица ще е необходима за ремонт и в останалите две села в община Камено, където наводнените къщи са значително по-малко.

     

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре