Все още не се е възстановил пловдивчанинът, който преди 3 месеца оцеля по чудо, след като на улицата върху него се стовари 100-килограмова строителна плоскост. Мъжът се жалва, че е бил принуден да плаща от джоба си за скъпото лечение и очаква строителната компания, край чийто обект стана инцидентът, да поеме разходите.

Трагедията се разминава "на косъм" на 13 юли сутринта . Тогава платно от строително скеле се сгромолясва върху нищо неподозиращ велосипедист на пловдивската  улица „Константин Нунков".

Иван Костадинов е приет в болница в безсъзнание със счупен крак, фрактура на реброто и охлузвания по тялото. От строителната фирма обещават да му помогнат с пари, но три месеца по-късно той не е получил нито лев.

„Възмущава ме това, че строителната фирма не е потърсила никакво отношение към моето здраве, колко средства съм хвърлил, в какво положение съм аз. Синът ми е теглил каси за лечението ми...", коментира мъжът.

900 лева струва само имплантът на крака, който Иван все още не може да си позволи. От строителната фирма го препратили към застрахователна компания, която обаче продължава да изисква все нови и нови документи.

„Процедурата следва. Значи, той ще получи писмо, днес ме увери, че не е получил, но ще получи писмо от нас за предоставяне на допълнителни документи, които са необходими.", каза по телефона Мариана Бостанджиева от застрахователната компания.

Снимка: bTV

bTV се свърза със строителната фирма. От нея първоначално твърдяха, че са дали около 200 лева за лечение на потърпевшия, но после се отрекоха от думите си. Застрахователният брокер на компанията Георги Налбантов заяви, че забавянето се дължи на постоянно променящите се  претенции на потърпевшия: „Ние в конкретния случай сме изрядна страна. Представили сме всичко необходимо."

Иван Костадинов обмисля да заведе дело и да търси правата си в съда.