Ден след отлагането на делото срещу Иван Евстатиев, жителите на град Стрелча отново излязоха на протест срещу бившия кмет на града. Причината за акцията им е, че местните се съмняват във влошеното здравословно състояние на Евстатиев и настояват за справедлив процес.

Той е разследван за изнасилване на 16-годишна ученичка.

По думите на местният жител Ильо Ильов стрелчани знаят какво е здравословното състояние на Евстатиев - "той много хубаво си пийваше и хапваше докато беше тука...".

Местните жители настояват новата пета медицинска експертиза, която съдът поиска, да бъде направена в Пловдив, а не в Пазарджик. Опасенията им са, че в Пазарджик бившият кмет ще използва политическите си връзки.

"Очакваме да спрат да работят парите за такива като Иван Евстатиев. Съдът да си погледне работата", заяви един от протестиращите - Пламен Шопов.

Психолог продължава да работи с пострадалото 16- годишно момиче. Семейството ѝ все още не може да преживее случилото се.

По думите на зам.-кмета на Стрелча - Димитър Кунчев семейството на жертвата вече искат да се покажат пред медиите и скоро ще са готови да говорят.

Следващият протест на жителите на града ще е на 11 февруари - ден преди делото, в което съдът трябва са реши дали да пусне бившият кмет Иван Евстатиев под гаранция.