Страх от ново наводнение в бургаското село Равнец
Заради снеготопенето по улиците отново потекоха реки
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Равнец
Снимка: btvnovinite.bg

Пострадалото от наводненията в Бургаско миналата есен село Равнец е в страх от ново бедствие. Заради снеготопенето по улиците отново потекоха реки, които няма къде да се оттичат.   

Дворът на семейство Костадинови отново е под вода. "Всичко е кал, тиня, боклуци – аз не мога да изляза извън къщи. Вечер спя и пипам водата да не е влязла", сподели Куна Костадинова.

Бедстващите след потопа в Бургаско посрещнаха Нова година със свити сърцаЖертвите на водната стихия са пет, а залетите села са Ливада, Полски извор, Черни връх, Равнец и Братово

Георги Костадинов допълни, че се страхуват при всеки дъжд и сняг.

Повече от 4 месеца след наводнението, много семейства в Равнец живеят изпомпвайки ежедневно наводнените дворове, за да не влезе водата отново в къщите им.

Равнец
Снимка: btvnovinite.bg

"Ставаме като в бент от самото шосе и си купихме бензинова помпа, само и само да можем да помпим", споделя как се справя с проблема Милка Попова.

За два месеца в селото е паднал дъжд, колкото за година и половина, а влагата в къщите расте.

„Седмицата на Коледния дух“: Спасителят от РавнецМестните ще запомнят наводнението и с една добра история – как 38-годишният Николай спаси от удавяне трудноподвижния си 74-годишен съсед

От кметството обясниха, че отпуснатите от държавата 600 000 лева са изразходени за авариен ремонт.

Равнец
Снимка: btvnovinite.bg

 "Тази тръба като батерия е сложена аварийно, тя помогна сега. Но във втория етап ще бъде диаметърът по-голям, за да може да улавя големите води и направо да ги вкара към реката", обясни кметът на селото Христо Колев.

За изграждане на отводнителни съоръжения се чака помощ от Европа.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре