Част от ремонтите в София се правят некачествено и договорите с техните изпълнители ще бъдат прекратени. Това заяви пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Аз не мога да направя павето или да сложа асфалта на един обект, но мога да не платя - с цената на строг контрол. Има неизпълнение на текущи ремонти от страна на някои от фирмите-в момента правим анализ и не очаквайте от мен днес да назова договорите ,които подготвям за прекратяване, искам да сме перфектни, но в началото на следващата седмица ще обявя кои са те”, обясни тя.

Фандъкова обаче беше категорична, че примерите за лоша работа и забавяне при ремонтите в столицата са малко. Като типичен такъв обект тя посочи бул.”Шипченски проход”, където изпълнителят е върнат за цялостна преработка на свършеното. „Това да не приемеш работа за над половин милион мисля, че е доста сериозна санкция. Отделно от това, ще има финансова санкция от поне 130 000 лв. Не мога да си представя, че може строители да работят и да ги върнеш 6 пъти за един тротоар”, коментира Фандъкова.

Тя отбеляза, че е била „ядосана” единствено от факта, че „хората минават през прахоляка”, но фирмата имала още срок, за да си свърши работата.