Поради опасността от ново свличане на скална маса, застрашаваща живота на аварийните екипи, разчистването на срутището на пътя Девин - Кричим временно е спряно. Днес алпинистите са открили огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос.

Движението по третокласния път е преустановено за пореден ден. Трафика е пренасочен по пътя Пловдив - Асеновград - Чепеларе - Смолян.

В битка с падащите камъни се включиха алпинисти. Тонове пропукани скали заплашват да се изсипят на пътя.

„В момента е жив масивът, трябва му време и темпетарутрни разлики, за да изпадат всички камъни. А най-доброто решение, след като ние свършим обрушването, да се започне замрежване и то с високоякостни мрежи”, коментира Стойчо Стойчев.

По обед работата по разчистването на свлачището спря, за да могат алпинистите да избутат най-опасните камъни. През целия ден паралелно с разчистването леки коли и тежка техника се разминаваха на косъм от инциденти.

Шефът на областно пътно управление Пловдив Петър Попов стана свидетел на няколко опасни ситуации.

Колите преминават, защото шофьорите се доверяват на преценката на институциите ,че няма опасност. „Абсолютно никой не ни спря”, казва Асен Чаушев.

Опасността от падащи камъни не е преминала. Тази нощ хиляди кубици скали са се срутили на метри от първото свлачище. И този път няма жертви като по чудо.