В София тази година коледната украса е изключително семпла.

В столицата почти няма коледни светлини, градът е потънал в мрак, дори по централните улици и булеварди. Сърцето на столицата Витошка е празнична и осветена наполовина.

Скромната украса на пешеходната улица се повтаря вече трета година. „Когато закупувахме тази украса, долната част беше в ремонт и беше невъзможно и безмислено, да търсим украса за там. Мисля, че през следващата година ще украсим и следващата част”, каза Ангел Иванов, главен експерт Култура от Столична община.

За разлика от Витошка, булевард Васил Левски е озарен от коледни светлини, но не благодарение на столичната община, а на щедри дарители.

Хилядите светещи лампички са поставени заедно с рекламното лого на банки, мобилни оператори, пенсионни компании и голям тютюнев холдинг. Така спонсорите са спестили на общината повече от 400 хиляди лева.

Тази година нова украса не е купувана в София. Изразходваните 50 хиляди лева са стигнали само за да светне традиционната коледна елха на улица Алабин, както и за монтаж и демонтаж на миналогодишната украса.