След напрежението в Ихтиман – сигнали за полицейски произвол (ВИДЕО)
В редакцията на bTV получихме няколко видеоклипа от зрител, който твърди, че показват полицейски произвол със задържан от ромски произход
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    1
Сигнал от Ихтиман
Снимка: btvnovinite.bg

След напрежението между роми и полиция в Ихтиман, в редакцията на bTV получихме няколко видеоклипа от зрител, който твърди, че показват полицейски произвол със задържан от ромски произход.

На видеото зад кадър се чуват мъжки гласове, които карат задържания да прави различни неща пред камера. Според нашия зрител, който пожела да остане анонимен, видеоклиповете са заснети в районното управление на Ихтиман, а хората зад кадър за полицаи.

Шефът на районното управление Лъчезар Колев потвърди, че клиповете са заснети в сградата му, но отрече да е бил информиран за подобен случай.

По думите му мъжът на видеото е криминално проявен, който е добре известен на МВР и в момента се намира в софийския затвор.

„Такова отношение към задържан не би трябвало да има”, категоричен е Лъчезар Колев.

Сблъсъци между полицаи и роми в Ихтиман заради арест на шофьор без книжка До криминалния екшън се стига, когато близките на младежа се опитали да го прикрият

Битите в Ихтиман служители на реда, за които ви разказахме вчера в bTV Новините, са били нападнати от близо 60 души. И двамата потърпевши са си извадили медицински за нараняванията.

По думите им и преди е имало подобно ситуации в ромската махала, но никога не се е стигало до чак такава агресия.

Причина за избухналото напрежение стана опит на полицаите да арестуват шофьор на джип, който според тях криволичел по пътя.

„Не ни дадоха да вземем водача. Дърпаха ни, бутаха ни, не ни изпълняваха разпорежданията. Всичко продължи около 15 минути”, разказа единият от потърпевшите Георги Митев.

По думите на шефа на районното управление в Ихтиман в момента се води разследване на случая.

  • 0
    1
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре