Ситуацията в Банско се нормализира и бедственото положение беше отменено.

Вчера там р. Глазне преля и отнесе два моста – един в курортния град и друг извън него. Пострадаха и две заведения. Пътят за Якоруда също беше отнесен от водата.

Днес ситуацията е по-спокойна, защото дъждът е спрял да вали късно снощи. Община Банско и службите имат готовност да реагират отново при евентуално следващо наводнение. Все още се наблюдават кризисните места, където вчера реката е преляла.

Щетите, нанесени от водата, тепърва ще се оценяват. Притесненията преди началото на зимния сезон са свързани най-вече със ски пътя, като голяма част от него е под вода.

"Той буквално е превърнат в речно корито, целият е отнесен по течението, ще трябва да се връщат нагоре насипи, да се трамбова и да се подравнява", обясни кметът на Банско Георги Икономов.

Едно от залетите заведения е с нови наематели и нямат застраховка. Така щетите, нанесени от водата, ще са за тяхна сметка.

Изградената преди години подпорна стена на реката е единственото нещо, което е спасило града от по-голяма трагедия.

Опасност няма и за съседната община Разлог. Вчера в района на с. Баня реката излезе от коритото си и заля земеделските площи.