Отново напрежение във военните заводи в Русе, Трявна и Монтана. Синдикалните им лидери се събраха в "Дунарит", за да поискат обединение на всички работещи във военно-промишления комплекс. Те настояват държавата да даде гаранции за сигурност в бранша.

Отново бяха отправени упреци към властта, че се води целенасочена кампания срещу "Дунарит" и "Емко".  Неясната съдба около лицензите на дружествата поставяла под въпрос бъдещите договори с контрагентите.

„Министърът на икономиката да каже: „Дотук, всичко с „Дунарит” е редовно, вече, да продължи да работи спокойно… Постоянно се носят засега слухове за запорирани сметки, която една наистина е запорирана, дали ще има заплати, или няма, дали ще имаме работа”, сподели притесненията на работещите синдикалният лидер в „Дунарит” Стоил Георгиев.

От министерството на икономиката засега не коментират отправените критики. Припомняме ви, че миналата седмица министър Емил Караниколов обяви, че нарушенията в „Емко” не са незначителни, а държавата ще опита за втори път да придобие "Дунарит" – пак заради дълг на свързани със завода фирми към фалиралата КТБ.

През миналата седмица в държавния оръжеен завод "ВМЗ-Сопот", който се оказа облагодетелстван от проблемите на "Емко" и изпълнява негови договори, имаше протести в подкрепа на властта. Синдикатите се разграничиха от тях.