Синдикалисти: Води се кампания срещу „Дунарит” и „Емко”
От икономическото министерство, което отне лиценза на частната фирма, не коментираха обвиненията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Дунарит
Снимка: bTV

Отново напрежение във военните заводи в Русе, Трявна и Монтана. Синдикалните им лидери се събраха в "Дунарит", за да поискат обединение на всички работещи във военно-промишления комплекс. Те настояват държавата да даде гаранции за сигурност в бранша.

Отново бяха отправени упреци към властта, че се води целенасочена кампания срещу "Дунарит" и "Емко".  Неясната съдба около лицензите на дружествата поставяла под въпрос бъдещите договори с контрагентите.

„Министърът на икономиката да каже: „Дотук, всичко с „Дунарит” е редовно, вече, да продължи да работи спокойно… Постоянно се носят засега слухове за запорирани сметки, която една наистина е запорирана, дали ще има заплати, или няма, дали ще имаме работа”, сподели притесненията на работещите синдикалният лидер в „Дунарит” Стоил Георгиев.

Икономическият министър: Работниците от „Емко” да протестират срещу шефа сиДържавата пак опитва да си върне "Дунарит"

От министерството на икономиката засега не коментират отправените критики. Припомняме ви, че миналата седмица министър Емил Караниколов обяви, че нарушенията в „Емко” не са незначителни, а държавата ще опита за втори път да придобие "Дунарит" – пак заради дълг на свързани със завода фирми към фалиралата КТБ.

През миналата седмица в държавния оръжеен завод "ВМЗ-Сопот", който се оказа облагодетелстван от проблемите на "Емко" и изпълнява негови договори, имаше протести в подкрепа на властта. Синдикатите се разграничиха от тях.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре