Голям търговски център на столичния булевард „Цариградско шосе” е бил евакуиран заради заплаха за бомба, потвърдиха за bTV от МВР. Тревогата се оказа фалшива.

До извеждането на стотиците клиенти и работещи в търговската част на мола се стигнало, след като в 14:30 часа днес анонимен мъжки глас се обадил на телефон 112 и обявил, че в обекта има взривно устройство.

Ръководството на търговския център взело решение да го опразни. Екипи на полицията, пожарната и КАТ подпомогнаха евакуацията, а след продължило няколко часа претърсване, бомба не беше открита в мола и той заработи отново минути преди 19:00 часа.

От информационното му бюро отказаха коментар.

Бомбената заплаха предизвика хаос и задръствания в района на търговския център.

Тръпката от голямото коледно пазаруване била прекъсната от сирена, разказват очевидци. „Пуснаха се пожарните аларми и излязоха съобщения, че има пожар в сградата и че трябва да се евакуираме и така...”, разказа мъж, който е бил в мола.

Заплахата блокира и паркинга.

Служители на мола имат своя версия за заплахата: „Трети пъти ми се случва, специално в този мол в рамките на година (...) Обяснявам си го с конкуренцията.. или просто е нелепа детска шега...”.