Въпросителни около петия мандат на скандалния кмет на Галиче - Ценко Чоков. Ако оставането му в ареста бъде потвърдено и от апелативна инстанция, не е изключено да се стигне до отстраняване от длъжност. 

И преди ареста Ценко Чоков рядко се появяваше в кметството. За служебните му дела се грижи неговата дясна ръка Минка Съйнова. За да работи комфортно, кметът е дарил климатик за стаята й.

След появата на екипа ни вратата на кметството отново бе заключена. Така Васил, който е на пробация  заради кражба на ток, не успява да се подпише: „Тя ще си дойде сега след малко, отишла е на Бяла Слатина”.

Задържането под стража на Чоков още не е влязло окончателно в сила. Адвокатът му ще обжалва най-тежката мярка идния четвъртък. 

„В момента не виждам някакво съмнение да бъде поставено в това, че той е кмет, пети мандат кмет на село Галиче, дали може да си изпълнява задълженията, предполагам, че Вие сама разбирате, че в момента той е в ареста и му е малко трудно”, посочи адв. Ивайло Найденов.

По закон, ако кмет отсъства без основание един месец, се отстранява от длъжност. Ако съдът реши да прекрати правомощията на Чоков, Общинският съвет ще трябва да назначи временно изпълняващ длъжността до провеждане на предсрочни избори.

Към момента обаче такова искане от съда не е постъпило. Що се отнася до евентуални извънредни избори, в Галиче са пестеливи на коментари.

Междувременно стана ясно, че започва нова проверка за имотното състояние на скандалния кмет, този път от Комисията за разследване на незаконно придобито имущество.