Бизнесменът Цветан Пъков, който блъсна и уби на място 6-годишния Петьо на улица в Панагюрище, е шофирал със 100 км/ч при инцидента във вторник вечерта, разказаха очевидци в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Шофьорът бе привлечен като обвиняем за убийство по непредпазливост заради нарушение на правилата за движение. Той има множество нарушения - от 2003 г. насам има 12 съставени акта и 8 фиша, като четири от тях са за превишена скорост.

„Караше шофирал с над 100 км/ч по улица „Братя Дейкови” на изхода за град Стрелча. След като удари детето, той не успя да спре моментално и го влачи колелото поне 60 метра”, разказа мъж, станал свидетел на инцидента.

След трагедията местните хора искат нови мерки за безопасност на улицата. Преди време от местното управление са уведомили жителите на Стрелча, че няма как да бъдат поставени спящи полицаи на улица „Братя Дейкови”, макар там да живеят около 20 деца. Жителите на града казват, че много често се случва да се минава с превишена скорост, но въпреки това патрулиращи полицаи няма.

Според съседи Цветан Пъков и бащата на малкото момче били приятели. Шестгодишният Петьо е прегазен в близост до автосервиза и автомивката на баща му.