Служител на Центъра за градска мобилност получи два удара с бухалка в центъра на София. Причината е, че поискал от шофьор да си плати престоя в Зелената зона и се спречкали.

Инцидентът станал малко преди обед в понеделник. Общинският служител проверявал кой си е платил зелената зона. Така попднал на шофьор в нарушение. „Започнал да го заплашва и в следващия момент му нанесъл два удара с бухалка в главата и в крайниците”, разказа продължението на историята Румяна Милова от Дирекция „Паркиране и мобилност" към Център за градска мобилност.

Така спречкването на улиците „Цар Симеон" и „Антим Първи" завършило с преглед в „Пирогов”. „За съжаление, един лев е цената за това, което се е случило”, коментира Милова.

Центъра за градска мобилност казаха, че ще търсят отговорност от нападателя.

Версията на собственика на автомобила се различава от тази на пострадалия - той твръди, че не го е докосвал и с пръст.

Шофьорът на луксозния джип разказа, че е собственик на автосервиз в „Люлин” и често идва на тази улица за авточасти. Твърди, че си е платил, за да паркира. „Човекът се обажда да се заяжда с мен, да ми заключва колата със скоба. И се разправяхме тука и няма тука никави бухалки и простотии", твърди другият участник в инцидента.

Тръгнал да върши работа, а като се върнал до магазина, го чакала полиция. „Аз съм голям човек, с физически истории не се занимавам", категоричен е той.

Служителят е с контузии на главата и лакътя и е напуснал „Пирогов” след преглед.