Продължава напрежението сред купувачите на автомобили, които не могат да ги регистрират. Заради изтекъл договор с фирмата-изпълнител, областни структури на КАТ на практика спряха регистрацията и пререгистрацията на коли.

КАТ-Благоевград спря регистрацията и пререгистрацията на автомобили още в края на миналия месец. От тогава до сега недоволството на купувачите расте.

На практика се оказва невъзможно да си купиш кола от автокъщите в съседство и да я караш, защото се превръщаш в нарушител. И докато някои търпеливо чакат да дойде моментът, в който табелите ще пристигнат в КАТ, други нарушават закона.

Юсми е от село Годешево, но си купува кола от автокъща във Враца. Отишъл в КАТ, за да получи транзитни табели, но от там му казали, че свършили. Вместо да плати за платформа, решил да рискува.

Според показанията му, дадени по-късно в съда, той видял захвърлени регистрационни табели, взел ги и напуснал автокъщата. На път за вкъщи го спират за проверка и така попада в съда в Гоце Делчев. Освободен е от наказателна отговорност, но получава глоба в размер на 1000 лева.

Междувременно собствениците на автокъщи търпят загуби. Оборотът им рязко спаднал, защото много хора отлагат купуването на автомобил, докато не се реши проблема с табелите.

От КАТ-Благоевград увериха, че проблемът ще бъде решен до дни, а новите табели вече са дадени за печат. Предвид предстоящите празнични дни обаче, най-вероятно щом номерата пристигнат, инфарктното чакане на опашките пред гишето за регистрация ще е неизбежно.