Директорът на Областната дирекция на МВР във Враца Иван Кирилов е подал вчера оставка.

Кирилов посочи, че оставката му е поискана вчера от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров без мотиви. Той уточни, че веднага е подал оставка също без мотиви.

„Нямаше посочени причини. Нямаше посочен и случай, по който да не сме се справили и това да е довело до исканата оставка”, обясни Кирилов.

Въпреки че премиерът Бойко Борисов поиска оставката на главния секретар Лазаров, Кирилов обясни, че не може да оттегли своята и остава решението в ръцете на новото ръководство. Той заяви, че щом оставката му бъде приета, ще напусне и системата на МВР.

На този етап той продължава да изпълнява функциите на директор на полицията във Враца.

Вчера в коментар за оставката на Веселин Вучков като вътрешен министър премиерът изрази притеснението си от случващото се във врачанското село Галиче.

В серия репортажи bTV показа, че много от сигналите срещу скандалния кмет Ценко Чоков остават без никакви последствия, а той е забелязван да седи на една маса с полицай, който трябвало да разследва случаите, за които полицията е известена.

Потърсен за коментар шефът на полицията във Враца обясни пред bTV, че полицейският инспектор си е от селото и може да седи на една маса с когото си поиска.