Директорът на Агенцията по кадастър загради с конуси улицата пред институцията. Промяната в паркирането била направена заради важна среща.

В началото на седмицата столичната улица „Мусала”, на която се намира Агенцията по геодезия, картографи и кадастър, осъмна като частен паркинг. Работещите в близките бизнес сгради, които също паркират на мястото, разбират, че по нареждане на директора на агенцията са подредени конуси и паркоместата са резервирани. Без обяснение. Така се стига и до сигнал до Столичната община – следва проверка и глоба.

Човекът, разделил се с 50 лева, е именно този, който е разпоредил конусите да внесат ред в паркирането - директорът на агенцията. След като вече е платил за решението си, той обясни и мотивите.

„Трябваше да има съвет по геодезия, който е помощен при министъра на инвестиционното проектиране. В състава на този съвет участват доста експерти, но в същото време влизат и министри, зам.-министри на отбрана, на вътрешни работи, зам.-председател на ДАНС”, казва инж. Валентин Йовев, директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър.

Така се стигнало до идеята да се намерят подходящи места за гостите и се пристъпило към изпълнение. Висшестоящите гости обаче не очаквали да им бъде оказана подобна чест.

„Самите те не бяха разбрали, че тези места са запазени за тях и си бяха намерили места на други улици. След което махнахме конусите”, допълни шефът на агенцията.

Днес в Агенцията има подобна среща. Конуси обаче вече не се поставят. Махнат е дори този, който досега е пазел място за колата на инкасото. И така на преден план излиза единствено настояването на глобения директор организацията на движение в района да се подобри.