Стрелба и масов бой на предизборно събрание на ДПС в хасковското село Караманци. Кандидати за кмет не успели да се разберат кой е по-желан от електората, а синовете им сложили край на спора с изстрели във въздуха.

На партийната сбирка трябвало да се номинират кандидатите за кмет на община Минерални бани. С реални шансове да бъдат издигнати се оказали двама - сегашния кмет Мюмюн Искендер и  бившият му заместник Муса Чолак.  След като видял, че Чолак губи, синът му скочил да се бие и стрелял два пъти във въздуха с газов пистолет .

„Еми, може би си помислиха, че мога да се стресна”, обяснява си случката Искендер. Версията на  Муса Чолак обаче е друга. Според него стрелбата е била защитна реакция. „Неговите гавази само това чакаха. Те се нахвърлиха срещу мен, 10 човека върху мене, аз на земята и какво да направи моя син - гръмна два пъти във въздуха и това беше”, казва Чолак.

Пристигналата на място полиция въдворява ред, а стрелецът е задържан. Хората от селото пък недоумяват как политици доскорошни  приятели  са стигнали до бой.

Завършилата със стрелба партийна сбирка се е провела във физкултурния салон на местното училище. От инспектората по образование в Хасково вече проверяват защо училище е превърнато в политически тепих . Въпреки, че децата са във  ваканция, използването на учебна сграда за партийна сбирка е недопустимо по закон.