Прокуратурата започва разследване на обгазяванията в Русе. Споруед обвинението е установено, че има извършено престъпление, което застрашава здравето на хората. 

Общината на свой ред ще прави денонощни проверки по сигнали заедно с екоинспекцията, тъй като оплакванията за задушливи миризми продължават. Разследването ще продължи два месеца и засега е срещу неизвестен извършител. От главната прокуратура ще изпратят допълнителна апаратура, която да замери вредните емисии и вида им.

„Ще извършим огледи на място, ще разпитаме лица, които имат отношение към производството в районите, където смятаме, че се замърсява атмосферния въздух, ще назначим необходимите експертизи”, каза окръжният прокурор на дунавския град Георги Георгиев.

„Чашата преля, това е трета година, в която продължават тези обгазявания. За мен като кмет на Русе е наглост при положение, че има посочени данни за виновник за замърсяване, вече трети ден, четвърти ден подред, през нощта да има по 6-7 сигнали за продължаващи замърсявания“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Гражданите са готови на протести с искане за чист въздух.