Собственикът на коня, Продан Огнянов, твърди, че заснетото видео, с което го обвиняват в насилие над кон, е лъжа. Преди няколко дни в социалните мрежи бе публикувано видео на изнемощял кон, който е ритан от стопанина си и удрян с метални вериги. То бързо стана популярно в интернет, като потребителите осъдиха насилието над животното.

Пред камерите на bTV Продан Огнянов разказа за коня Максим, който е жив и здрав и няма следи от охлузвания. Отрича да е удрял животното, като разказа своя версия за заснетото видео – засечен е от луксозен автомобил и като се опитал да избегне удара, конят се подхлъзнал и паднал на земята. По думите на собственика само един човек се е опитал да му помогне, докато другите очевидци гледали безучастно. Колкото до заплахите, отправени към човекът заснел видеото, Огнянов твърди, че единствено му е направил забележка да спре да снима.

За Продан Огнянов Максим е част от семейството му и никога не е упражнявал насилие над него. Той твърди, че се издържа благодарение на Максим, който му помага – ходят по конни състезания, заедно возят абитуриенти, ходят по сватби и превозват дървен материал.

Продан се притеснява, че може да остане без прехрана - според него, хората му дават работа, защото виждат колко добре се грижи за коня Максим. Ако действията му се докажат го грозят до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.