Родители спряха децата си от училище заради конфликт с директорката
Те са готови дори да ги преместят в друго училище
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 4
    2
калояново, протест, учител

Родители спряха децата от училище в Калояново. Заради конфликт с директорката Марияна Симеонова те отказаха да пуснат учениците в класните стаи докато тя не си подаде оставката. Дори са готови да ги преместят в друго учебно заведение.

Протестиращите се оплакват от лошо отношение на Симеонова, грубост и терор. „Тази жена не може да даде пример на децата, тя тероризира подчинените си, потъпква достойнството им”, коментират те. Майка се оплака, че учителите плачат, а децата плачат за учителите си. "Така не може да се работи", категорична е тя.

Родители срещу училищен директор в Калояново заради самоуправствоТе заплашват, че няма да пуснат децата си на училище от следващата седмица

Кметът Георги Георгиев застана редом с родителите и заяви, че го подкрепя. Той добави обаче, че ръцете му са вързани и предстои да търси инспектората в Пловдив.

За последните месеци 15 учители са напуснали училището в Калояново.

Заради протеста на родителите спешно при тях дойде шефката на регионалния инспекторат по образование в Пловдив. Иванка Киркова каза, че е разпоредила проверка, която ще продължи 2 месеца. Директорката Марияна Симеонова заяви, че ще остане до края на проверката, за да не се спекулира, че бяга от отговорност.

Шефката на образованието и директорката влязоха сами в празното училище и бяха освиркани от родителите.

По обяд стана ясно, че директорката ще излезе в отпуска до края на проверките. Решението й обаче не задоволи родителите и те няма да върнат децата си в учебното заведение и утре.

  • 4
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре