Ремонтираната пешеходна зона на столичния булевард "Витоша" се разпада. За това сигнализира гражданската инициатива "Спаси София". Последната част на улицата трябва да бъде завършена до дни. Качествено ли е строителството?

За ремонта на пешеходната „Витошка” бяха похарчени близо 3 милиона лева. Улицата все още е в ремонт, но на вече откритите участъци се виждат не един и два дефекта. От общината признават, че има щети, но обвиняват и гражданите, че не пазят.

„Криви плочки, залепени криво, не са хубави, не са естетични и да го споменеш не е намиране на кусури или търсене под вола теле. Фирмите и общината трябва да се научат, че контролът не се осъществява две седмици преди рязането на лентичката, а се случва непрекъснато”, коментира Гергин Борисов от „Спаси София”.

„Там, където има забележки по отношение на качеството, включително и на тази част, която се ремонтира в момента, се правят предписания и се отстраняват всички дефекти”, заяви зам.-кметът на София Любомир Христов.

Последната част на „Витошка”, от Солунска до Съдебната палата ще бъде открита до средата на юли. Ще проследим какво ще бъде качеството.