Новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до летище София беше пусната в експлоатация. Проектът е с обхват от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска" и е на обща стойност 13,7 млн. лева с ДДС.

Финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, информира министър Ивайло Московски.

Трасето ще бъде отворено за движение от днес и така ще се съкрати и пътят до Терминал 2 на летището. Проектът е стартирал 2004 г., заварихме го в състояние, което по никакъв начин не позволяваше той да бъде продължен, но съвместно със Столична община намерихме такъв вариант, коментира Московски. Той припомни, че дълго време обектът е бил консервиран, докато се намери финансиране и се рестартира.  

Снимка: Ладислав Цветков

Връзката на бул. "Брюксел" с Летище София се отваря точно за европредседателството на България и пожелаваме безаварийно пътуване на всички и успех на председателството, каза още той

По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова се е довършил един от занемарените обекти в миналото и едно пространство на София, покрай което не ни се е искало да минаваме. "Тази директна връзка от центъра на София до летището спестява на кв. "Дружба" и на Бизнес зоната много тежко движение и допълнителни емисии", посочи тя.

Булевардът има обща визия с досега изградения участък, има шумоизолираща стена и е с две платна. За него ще се грижи Летище София, към чиято структура новият пътен участък принадлежи, съвместно със Столична община.