Преди месец общинският съвет на Елин Пелин решава да включи в списъка за продажба два парка в село Караполци и чешма в парка.

На предложението за приватизация на близо 50 декара се противопоставя кметският наместник Ангел Бонев. „Това предложение беше на кмета на общината - тъй като това са площи за зеленчукопроизводство”, обяснява той. Гласуването пропада и кметският наместник е уволнен.

Буркани-касички вече са в кабинета на кмета на Елин Пелин, а противникът му, който ги е поставил е проверяван за едро хулиганство.

„Никой не е предлагал да се продава парка, нито пък гробищния парк. Имотът е попаднал в този списък като зеленчукова градина”, категоричен е кметът Йордан Йорданов.

Спешно е разработен проект паркът да бъде облагороден като кът за отдих. Кметът на Елин Пелин попадна в новините преди три години, когато местен бизнесмен, се оплака, че е бил бит от него. След 2-годишно разследване до дело не се стига.

С мозъчно сътресение след конфликт с кмета е и 70-годишната собственичка на магазин за бижута. „Като всеки млад човек е нормално, случват се инциденти, но чак да съм ги бил...”, отговаря той.

От десет години кметът е един от обвиняемите и за непостроената подпорна стена за свлачището в село Габра за 130 хиляди лева, за което очаква да бъде оправдан.