Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършване на проверка на дейността в кметство на с. Галиче, област Враца. Тя ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета Ценко Чоков до настоящия момент. Това съобщиха от прокуратурата.

Окръжна прокуратура-Враца ще проверява в няколко направления - законосъобразност на действията на кмета на с. Галиче по удостоверяване подписи на частни документи, подписи и съдържание на пълномощни, както и верността на преписи и извлечения от документи и книжа.

Ще бъде проверено наличието на документацията, като се сравнят удостоверяванията в нея със събирането и внасянето на суми в общинския бюджет. Освен това проверката ще обхване и стопанисване от кмета на общинската собственост. Ще бъдат събрани данни за собствеността на тези обекти, както и дали се управляват в интерес на населението на общината и дали се използват според предназначението и функциите им за нуждите, за които са предоставени.

Ще се проверява и законосъобразността на пр извършване на адресни регистрации, както и изпълнението на кмета на задълженията му по спазване на обществения ред.

Обект на проверка ще е и организирането и опазването на селскостопанското имущество на територията на кметството, също както и да кметът на с. Галиче е изпълнил задълженията си за контролно-санкционна дейност в селото. Освен това прокуратурата ще проверява

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил при наличие на основанията за намеса на прокуратурата,  да се предприемат предписаните от закона действия. Предвижда се при установяване на данни за извършено престъпление от общ характер незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства.

Проверката ще се осъществи на място в кметството в с. Галиче, от прокурори и служители на МВР.