58-годишен водач предизвика катастрофа във Видин, след като му прилоша зад волана, но инцидентът се размина само с материални щети, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Мъжът се движел със своя „Мерцедес” по бул.”Панония”, когато здравословното му състояние внезапно се влошило и загубил контрол над автомобила. Колата се блъска последователно в микробус и платформа за автомобили, които са се движели пред него. Отнесени са и част от знаците на булеварда.

По думите на пътуващи в автомобила, причинил катастрофата, шофьорът е с дългогодишен опит, движил се е със съобразена скорост, но има претърпян инсулт преди време. На място на инцидента има полицейски патрул. Линейка на Спешна помощ откара водача, причинил катастрофата. При направена проба за алкохол, дрегерът е отчел нула промила.

Движението по булеварда бе временно затруднено. В този участък от "Панония" трафикът се осъществява само в едното пътно платно, а причината са продължаващите изкопни дейности по проекта за воден цикъл във Видин. Към момента в целия град вали дъжд, пътните настилки навсякъде са мокри.