Скандал в Благоевград с племенника на президента Росен Плевнелиев – Станислав. Момчето твърди, че е пребито от полицаи след пътна проверка. Заради инцидента началникът на полицията разпореди спешна проверка на случая.

Снощи полицаи са спрели три автомобила заради преминаване на червено. Сред тях била и колата на 22-годишния Станислав Плевнелиев, разказва самият той.

След като оспорил твърденията на полицаите, той бил задържан в ареста и бит.

Станислав Плевнелиев си е извадил медицински документи, които удостоверяват множество синини по ръката и лицето, по думите на потърпевшия – от удари в бюро.

Момчето, което е с 80 процента инвалидност заради тежък диабет, в момента е в шок, а баща му иска извинение от полицията, за да не заведе дело за полицейски произвол.

„Административно говорим, за пътно нарушение, това не дава право да се употребява насилие, особено върху човек, който е инвалидизиран, това че външно им изглеждал добре. Аз от тях искам извинение!”, категоричен беше Румен Плевнелиев.

От полицията в Благоевград отказват коментар с мотив, че правят проверка. Тя ще продължи дълго време, обясни началникът на дирекцията, защото ще бъде обстойна. От Президентството съобщиха, че държавният глава няма да коментира случая.