Президентът: С 325 лв. помощ хората не могат да се възстановят след бедствието
Държавният глава посети пострадалите в Бургаско
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Румен Радев
Снимка: Лора Стаматис

С 325 лв. еднократна помощ домакинствата не могат да се възстановят. Това каза президентът Румен Радев, който отиде на посещение в пострадалите от водното бедствие преди дни села в Бургаско.

Той започна обиколката си от село Равнец, откъдето е стартирала летателната му кариера.

105 000 лв. са събрани до момента в помощ на пострадалите от наводненията в Бургаско Утре за децата от наводнените села е първи учебен ден

Еднократната социална помощ от 325 лева не е достатъчна и той обеща да търси допълнителна помощ, след като обиколи засегнатите райони. След поредното наводнение обаче хората не вярват на обещания.

В битката с лепкавата кал, погълнала домовете им, хората в Равнец призоваха за помощ и президента.   

„Наистина бедствието е сериозно. Хората пенсионери и хора на минимална работна заплата или безработни няма как да възстановят и домовете си, и най-вече всички електродомакински уреди”, коментира държавният глава.

Държавата, пострадалите общини и неправителствени организации ще търсят още варианти да подпомогнат финансово пострадалите, каза Радев.

Минчо Иванов обаче не вярва на обещанията. „Ще остане само записаното на хартията им. Това ще остане. Не знам дали им вярвате вие, ама аз не вярвам вече.”

След поредното, седмо наводнение в района, хората нямат сили да се изправят отново.  Хората нямат надежда и са сигурни, че вече няма да бъдат същите.

Междувременно, жертвите на потопа в Бургаско станаха четири. В болница почина тежкопострадалият мъж от наводненото село Черни връх, а от съпругата му седми ден няма следа.  

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре