Сериозни наводнения предизвикаха дъждовете и в Северна, и в Южна Централна България. За щастие няма човешки жертви, но са причинени материални щети. Има прекъснати пътища, наводнени улици и сгради.

Късно вечерта вчера и отново сутринта беше блокиран международния път за Турция – Пловдив-Свиленград заради прииждаща вода от село Поповица. Движението беше пуснато едва следобеда.

Проливен дъжд се изсипа между 5 и 9 часа сутринта и в 9.30 ч. пътят беше затворен за движение. Колите се насочват по обходен маршрут – Пловдив-Чешнегирово-Първомай. Тези, които идват от Хасково, трябва да минат през Плодовитово и да се качат на магистрала „Тракия”.

Много коли попаднаха в капан. Много вода се стича от полето към Поповица и има опасност селото да бъде сериозно наводнено. Затова сутринта бяха нахвърляни чували с пясък, които да препречат пътя на водата. Три пожарни коли дежурят в района, те изваждат и закъсалите автомобили.

Наводнения и щети предизвикаха пороите и в Шумен. Стихията отнесе коли и наводни десетки сгради.

41 литра на квадратен метър се изляха над Шумен за малко повече от час снощи. Вследствие на пороя много места в града се наводниха. В най-ниската си точка преля и иначе малката река Поройна. Приливната вълна изрови асфалтова настилка и отнесе няколко автомобила.

Тази сутрин обстановката в града вече се нормализира и започна почистването на засегнатите от пороя райони, предстои да се почисти и коритото на реката. Няма район без ток.