След поредното нагло посегателство над възрастно семейство инвалиди в село Малорад полицията обсъди с местното население мерките, които ще предприеме, за да защити хората от крадци и насилници.

Залата на селското читалище се оказа тясна да побере недоволните от хаоса а в селото, където кражбите и грабежите са ежедневие.

„Първия път, когато виках милицията, той вика, ми ние какво можем да направим, така ми вика, а колко пъти ни е правено кражби, първо ни отрязаха кабела, втория път изкъртиха всичко вътре, третия път откраднаха вратницата ни”, оплака се жителката на Малорад Еленка Иванова.

Вдовицата Радка Гешевска отиде на срещата, за да покаже на полицията, че преди насъщния вече си купува катинари. „Два катинара съм си купила, е сега от железарията идвам, мене десет пъти са ме краднали. И трепериш всяка вечер, снощи съм си легнала в един и половина”, разказа жената.
С помощта на дарители скоро домът на пребитото семейство Лисичкови, последните жертви на грабеж в Малорад, ще заприлича на непревземаема крепост.

„Фирма една предложи да сложи блиндирани врати, решетки, вземани са мерки, до десет дни ще бъдат монтирани за по-голяма сигурност на хората, щото те са толкова стресирани”, обясни кметът на Малорад Петър Гарвански.

„Предвиждаме всички пунктове за черни и цветни метали да бъдат проверявани, заложните къщи също ще бъдат тотално проверявани”, увери директорът на МВР Враца Иван Кирилов.

Освен двата нощни патрула, от понеделник и жандармерия ще пази селото, а хората настояват мерките да станат постоянни.