Полицията в Костенец разкри бракониерска сеч с участието на общински горски стражар. До момента са иззети близо 60 кубика дърва, изсечени незаконно от горския фонд на община Долна баня.

Разплитането на престъпната схема започнало преди две седмици. Тогава полицаи и общински служители установили, че на два адреса в Долна баня се съхраняват дърва за огрев без необходимата документация. Откритите общо 48.6 кубика били маркирани с една и съща контролна марка, но нямали издадени документи.

Разследването изяснило, че материалът е маркиран с контролната горска марка на горския стражар при община Долна баня, а и че са изсечени и извозени с неговото участие. По случая било образувано досъдебно производство.

В рамките на разследването, в други два имота в Долна баня, служителите на реда открили още 10 кубика дърва, маркирани от 23-годишния горски стражар. Те също били изсечени и извозени с негово участие, без да е издавал позволителни за сеч и превозни билети за експедирането им от общинския горски фонд.

При разпита на стражаря е установено, че се касае за продължавано престъпление. След оглед в двата имота дървата са иззети и предадени за съхранение в община Долна баня.