Пореден сигнал за полицейско бездействие - мъж намира изчезналия си автомобил в авто морга и сигнализира органите на реда, но... на следващия ден автомобилът му е "разфасован".

Преди месец пловдивчанинът Иван Ангьозов идва сам с личното си "Алфа Ромео" в монтанското село Черни връх, за да купи друг автомобил: „И се прибирам с новата кола, като уговорката ни беше на 7 май да дойда и да прибера с мой приятел оставената кола."

Продавачът обаче не спазва уговорката и изчезва. Пловдивчанинът пуска жалба в прокуратурата в Лом. 20 дни по-късно след разпит в полицията, решава да обиколи автоморгите в Монтана и открива колата си в една от тях. Уведомява прокуратурата и звъни и на 112. Казали му да отиде при моргата и да чака патрулка.

Тя не се появява и мъжът информира полицията в Монтана на място - само за да разбере, че със случая се занимават полицаите в Лом. Изказва притеснение, че докато полицаите го мотаят, с колата може да се случи нещо. Случва се.

Собственикът на автоморгата отказа коментар пред камера, но призна, че не е проверил документите на автомобила. Мъжът от Черни връх също не пожела да се срещне с нас. Според съпругата му обаче, той лично му е продал старата си кола: „За 500 лева. (...) След това се обади и каза, че сивата "Алфа" е прегряла и станаха проблеми. Искаше да му върне тая черната "Алфа" - другата - и пусна жалба в полицията, че била открадната."

Полицията е на фаза проверка - на този етап нямало данни за престъпление и по-скоро се касае за частен спор.