Подмяна на канализационната и водопроводна система в Шумен предизвика недоволство сред жителите на града. Заради строителните дейности възрожденската част е потънала в кал и локви.

В началото на месеца по възрожденската улица на Шумен, по проект започват строителни дейности за подмяна на ВиК мрежата. В следствие на това движението по иначе живописната улица е почти невъзможно.

От това най-много страдат музеите, магазините и ресторантите тук, които са останали без посетители.

„Къде е този болен мозък, който посред зима почва да копае? Моята молба е, ако искат да бъдат толерантни към нас, тази фирма изпълните, която е спечелила, ако е имало такъв конкурс, да ни плати обезщетение, защото нашите наеми вървят, по тази улица жив човек не минава сега”, коментира Гарабет Гарабедян, който е съдържател на ателие.

От Община Шумен се извиниха на гражданите за създаденото неудобство и оправдаха строителните дейности в средата на есенно-зимния сезон с тромавите бюрократични процедури по изпълнението на проекта.

„Около 100 метра е тази канализация, предполагам в рамките на 10 дни ще приключи и след това да можем, преди празниците да приключим препавирането”, коментира заместник-кметът на града Иван Йонков.

Въпреки уверенията работещите в търговските обекти на тази улица ще организират подписка с искане да им бъдат изплатени обезщетения.