Агресивен питбул нападна жена с дете във входа на жилищният им блок във Варна. Съпругът успява да спаси семейството си, нахвърляйки се и убивайки кучето.

Кървавата драма се разиграва в понеделник следобед. Кремена излиза с най-малкото от трите си деца на разходка, когато на площадката пред асансьора питбулът на съседите се нахвърля върху нея и я захапва по бедрото.

„Жената е там с главата надолу по стълбите. Количката на детето е тук. Тя е изблъскала количката, солети имаше тука, всичко, на площадката. Аз излизам, веднага видях жената надолу с главата, кучето между краката й и ръфа. Веднага скочих за устата, не можем да му отворим устата. Нож, нож, съседката ми подаде ножа. Както ми го подаде, така го продупчих”, разказа случката съпругът Борислав Димитров.

„По-лошото е, че можеше нещата да не спрат до тук. Можеше наистина смъртоносно да пострадам или по-лошо - детето да пострада. Не зная, ако той не беше вкъщи, дали въобще можеше да ме спасят. Наистина това беше късмета ми. Това беше единственият начин”, смята Кремена Димитрова.

Сега жената е настанена в ортопедията на болница „Св. Анна". Предстои й операция. „Надявам се по-бързо да се възстановя, да съм вкъщи. Притеснена съм единствено за децата си”, допълни Кремена.

Преди жестокият инцидент, хората в блок 404 в квартал „Владислав Варненчик" дълго време са живели в страх от агресивното куче. „Винаги, когато го извежда, и тук да сме насядали, бягаме. Той го изнася със синджир без намордник. Каза, че не търпяло намордник и белята стана”, обясни съседката Дженка Стоянова.

„Проблемът е отдавна с това куче. Със съседите, с комшиите, многократно е обсъждано. Наистина бях единствената, която не съм правила забележки за това куче. Съобразявала съм се максимално и съм съжителствала на един етаж с него”, подчерта пострадалата Кремена Димитрова.

Питбулът и друг път е създавал проблеми, разказват хората. Доскоро за него се е грижил един от синовете на собствениците, но след като той заминава за чужбина, грижите за кучето поема майка му.

„Тук отзад някакъв човек нападнал, кучето му захапал. Той го отървал и му нахапал ръката, чувам тук от комшиите. Ей тука на първия етаж, те ги няма, в Германия, детенцето излизало тука от първия етаж и кучето се спуснало, ама не пуща, нали ме разбирате. С две думи, много се страхувахме. Сега вече, таз вечер трета ли е, дето ще спим спокойно”, разказа още съседката.

Собствениците на кучето не пожелаха да се срещнат с екипа на bTV. Иначе жената, която се е грижила за кучето, е посетила нахапаната Кремена в болницата, за да й се извини. „Посети ме. Съжалява, разбира се. Аз също съжалявам, но така или иначе, случката е факт”, казва Кремена Димитрова.

По случая е образувано досъдебно производство, а ако и други хора имат подобен проблем с агресивно куче, то институцията, към която могат да се обърнат, е дирекция „Управление на сигурността и опазване на обществения ред" към съответното кметство.