Няколко общини ще получат новогодишен подарък. Точно преди празниците кабинетът одобри допълнителни разходи и трансфери за 2014 г. за над 67 милиона лева.

Пет са общините с финансова инжекция - Пловдив, Велико Търново, Долна баня, Варна и в столичния район Банкя - всичките с кметове от ГЕРБ.

В Банкя, откъдето е родом премиерът Бойко Борисов, над 1 милион лева отиват за изграждане на пешеходна алея, часовникова кула, водни зони и амфитеатър.

„Идеята е да подсилим развитието на Банкя като курортен център”, обяснява кметът на Банкя Рангел Марков. Той обяснява, че не е водил личен разговор с премиера за парите. „Това е един проект, който е в доста голям обхват като идеен проект и ние сега го изпълняваме поетапно с възможностите, които имаме”, допълни той.

Във Варна почти 10 милиона отиват за реконструкция на двореца на културата и спорта.

„Благодарение на този ремонт Варна ще е домакин на Европейското първенство по волейбол, на Световната купа по гимнастика и акробатика, на Световната лига по волейбол и редица други значими спортни и културни събития”, коментира кметът Иван Портних.

Ремонтът на залата ще приключи до април като капацитетът ѝ ще бъде увеличен до 5000 места.

Пешеходната зона в Банкя също ще бъде готова догодина.