Паркинг в Пазарджик, собственост на фирма на Гинка Върбакова, ще бъде върнат на общината
Предложението ще бъде гласувано на сесията на общинския съвет на 28 февруари
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
паркинг, пазарджик
Снимка: btvnovinite.bg

Най-големият паркинг в центъра на Пазарджик, който се стопанисва от фирма на Гинка Върбакова, най-вероятно ще бъде върнат на общината и превърнат в синя зона. Предложението ще бъде гласувано на сесията на общинския съвет на 28 февруари.

Фирмата-наемател внезапно сама поискала договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие. Това според местната власт няма връзка с последните събития около покупката на ЧЕЗ.

Георги Шикерджиев, който е директор на "Паркинги и охрана" към община Пазарджик, посочи, че едното събитие няма връзка с другото. „Писмото, с което те искат да прекратят договора е от 26 януари 2018 година”, каза той.

Идеята за синя зона се приема добре от гражданите, тъй като престоят в нея е по-евтин с 80 стотинки.

Фирмата на Гинка Върбакова стопанисва паркинга срещу месечен наем от 4800 лева. Съоръжението  се състои от 45 места и е в централната част на Пазарджик. Час престой струва 2 лева. Служител на бариерата твърди, че оборотите са добри и паркингът е предпочитан.

Според местната власт обаче най-вероятно наемателят счита сделката за неизгодна, тъй като до паркинга имат свободен достъп много от обитателите на близките сгради.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре