Отново се породи напрежение във Варна заради сметките за ток. Варненци са изненадани от двете фактури, които получиха този месец.

За няколко дни Антон Атанасов получава две сметки за ток от по 200 лева, като втората е за период от едва 10 дни. Идентична е ситуацията с почти всичките му съседи. Едната сметка на Иванка Божкова е за периода от края на ноември до празниците, а другата включва времето до първите десетина дни на януари. И двете обаче са с един и същ падеж за плащане.

В друга част на града Луис Ервантов също е недоволен от сметките за ток за своя магазин. „За цял месец имам 180 лева, за 20 дни, от които работя де факто 6, получавам половината сметка, което е напълно нереално”, казва мъжът.

В писмен отговор до bTV, от Енерго-Про обясниха, че част от клиентите на дружеството са получили втора фактура за януари заради изпълнение на изискването да не се допуска отчетен период, по-дълъг от 31 дни, каквото е нормативното правило.

От компанията дават възможност междинните сметки да бъдат разсрочени по облекчена процедура. Освен това фактурите за февруари щели да бъдат за по-кратък отчетен период.