Тази година се очаква ръст на туристите в големите зимни курорти. Със застудяването оръдията за изкуствен сняг вече работят по пистите.

Ски сезонът в Банско започна от днес, в Пампорово пускат пистите на 10 декември, а в Боровец стартът на сезона е 17 декември.

При -8 градуса започна първият ден за любителите на зимните спортове. За някои това е първият излет за годината, а за други- първият в живота.

10-годишната Веселина Ангелинина за няколко часа има основата да стане шампион по ски. Най-важното, което трябва да развият децата, е да обичат планината. Ако имаме любов и отдаденост спрямо децата, това е прекрасно. Друго важно е да научат всяка една стъпка от сноуборда. На тях им предстои да са следващите състезатели, коментира инструктурът Георги Полежанов.

„Имаме 400 оръдия, които в момента са на автоматичен режим. Когато температурите паднат под -3 градуса те започват да работят. Имаме три нови снегоутъпкващи машини, последна дума на техниката, a в Банско има нова ледена пързалка също много модерна”, заяви Иван Обрейков, представител на фирмата концесионер.

До тържественото откриване на зимния сезон за 17 декември дневната карта е 30 лв., след което един ден на пистата ще струва 58 лв, колкото миналата година.