За преминаването по маршрута София – Бургас и обратно, съответно в петък и неделя, ви е необходимо търпение. Наш екип засече времето за пътуване и провери какви са перипетиите, които срещате по пътя до морето, а след това и до вкъщи.

Околовръстното шосе е един от вариантите за влизане в София, ако сте пътували по магистрала „Тракия”.

Преди няколко часа на 10-ия километър преди града се образува колона заради лека катастрофа. Трябва да карате много внимателно и заради по-хитри колеги, които се опитват да изпреварят колоната от аварийната лента. Затова е по-добре и да не слизате в лентата.

Заради ремонта на моста при Пазарджик, никъде по пътя от Пловдив до Ихтиман не работят бензиностанциите, така че ако не заредите преди Пловдив, рискувате да останете на пътя.

Ако пътувате от Слънчев бряг към Бургас по главния път Дуранкулак - Малко Търново ще трябва да минете през двата километра отсечка при Сарафово, където пътят е в ремонт.

Екипът ни тръгва в 12.30 ч. от Бургас. Два часа по-късно започват отбивките по пътищата заради ремонти.

Движението е натоварено, но по обяд в колоната може да се движите спокойно със скорост 70 километра в час. Заради ремонта на моста на 67-ия километър бензиностанциите не работят.

Четири часа са ви необходими за да стигнете от Бургас до София, при положение обаче, че тръгнете на обяд. Важно условие разбира се и да спазвате ограниченията.