Опасните отпадъци от Панагюрище остават на паркинг
Собственикът им твърди, че срещу него има атака и сега търси склад, където да ги прибере
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Опасни отпадъци в Панагюрище
Снимка: bTV

Собственикът на опасните отпадъци от Панагюрище Стоян Митов ще обжалва актовете на регионалната екоинспекция. Той все още търси склад, където да премести химикалите и смята, че срещу него е в ход атака.

Бизнесменът смята сигнала за елемент от дълга съдебна битка за единствената у нас инсталация и концесия за извличане на мед от отпадъка от хвостохранилището над Златица, на стойност 28 милиона евро.

„Просто ме забавят унищожават ми всички средства (…) сега дори да намеря склад и да го лицензирам,  след тази атака излизам най-големият престъпник в България”, заяви той.

След разследване на bTV: Глоби за фирмата, която стопанисва опасни отпадъци в ПанагюрищеСанкцията може да стигне 106 хил. лв.

И в момента фабриката, за която са били предназначени химикалите, не работи. Митов няма достъп до нея и се налага всички химикали, предвидени за работата й, да бъдат складирани някъде. Така попадат в Панагюрище.

Опасни отпадъци в Панагюрище
Снимка: bTV

„Не са опасни, те не са отпадъци. Всички тези химикали увиснаха във въздуха и единственият начин да бъдат съхранени беше да ги складирам в Панагюрище”, обяснява Митов.

Докато не бъде намерен склад, химикалите ще стоят в камионите на паркинг.

Нено Димов: Прокуратурата е сигнализирана за опасните отпадъци в ПанагюрищеПроверката показа, че целостта на опаковките не е нарушена, каза министърът

„Транспортирането на опасни отпадъци има строг регламент, строг режим на контрол и ако той е нарушен, отново отива в сферата на криминалното”, заяви екоминистърът Нено Димов пред bTV.

Собственикът твърди, че най-късно до понеделник ще намери законен склад.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре