За пътуващите днес в посока София - Кулата и обратно е важно да знаят, че пътният възел Кочериново ще бъде затворен заради ремонт. Той беше открит преди по- малко от година и вече се налага неговото реконструиране.

В bTV Новините многократно ви показвахме, че пътния възел е опасен, заради левия завой и влизането в насрещното преди включването в магистралата. Заради серията от катастрофи, регионалният министър разпореди да се направи кръгово.

Днес по обед се подменяше временната сигнализация, след което участъкът ще бъде затворен за ремонт.

След затваряне на участъка движението в посока София Кулата и обратно ще се извършва през пътен възел Благоевград. А пътуващите за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще минават през пътен възел „Бобошево” и третокласния път за Кочериново.

Ремонтът трябва да приключи до края на месеца, а от Пътната агенция обещаха да се работи на три смени и да се следи за качество.

Как се стигна до ремонта?

След като от Пътната полиция ни уверяваха, че за времето от откриването на пътния възел в края на миналата година са станали само 5 катастрофи, направихме експеримент. Двойно повече инциденти констатирахме само за седмици. Причината – ляв завой и липсваща лента за тези, които искат да се включат в магистралата.

От АПИ все пак признаха, че има проблем при проектирането на пътния възел – „предвид шофирането на нашата територия”, както отбеляза директорът на пътната агенция.

Кръгът с диаметър 16,5 м ще й струва 300 000 лв.