Автобусите от градския транспорт във Варна са опасни за пътниците, смятат шофьори, които сигнализираха в рубриката „Аз, Репортерът”. Според тях превозните средства се движат с износени гуми, а поддръжката им е некачествена.

„Това са живи бомби на пътя. Въпрос на време и на часове е някоя предна гума на автобус да гръмне”, смята един от шофьорите. През последните месеци той е претърпял два инцидента заради лошото състояние на превозните средства.

От „Градски транспорт” обясняват проблема с двукратното обжалване на обществените поръчки. Около 21 юли се очаква да бъдат доставени нови гуми, коментира изпълнителният директор на дружеството Злати Златев.

Доскорошен служител в предприятието разказва и за други нарушения. Според Борислав Танев пробегът на маслото на скоростните кутии се увеличава самоволно от 120 на 150 000 км.

Въпреки че работещите в „Градски транспорт” твърдят, че ремонтът на колите е некачествен и не се контролира, от ръководството са категорични, че всички автобуси са изправни.

Общинският съвет във Варна ще провери сигналите за нередности.