С един - два километра по-малка е тази сутрин опашката от чакащи товарни автомобили пред граничния пункт „Капитан Андреево” в сравнение с вчера, когато надхвърляше 10 километра, съобщиха от митницата в Свиленград.

Нощната смяна на митническия пункт е обработила 736 камиона в двете посоки - към Турция и на влизане в България, като капацитетът е около 800 камиона, посочиха от митницата.

Оттам добавиха, че всички смени работят в пълен състав.

В Свиленград днес очакват директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, който трябва да предприеме мерки за подобряване на организацията на работата на митническия пункт „Капитан Андреево”, за да се облекчи трафикът на товарните автомобили.

В очакване на Танов митницата сякаш заработи на бързи обороти, предаде кореспондентът на bTV в региона. Почти на всяка минута пункта напуска по един ТИР.

Засега на трасе „Влизащи” потокът върви по-бавно, може би затова опашката от ТИР-ове е все още близо 8 километра.

Пети ден колоната от тежкотоварни автомобили се вие от Свиленград до Капитан Андреево. Кризата с митничари дойде след поредица от арести и уволнения. Смените спешно бяха подсилени с нови хора от вътрешността на страната, но и това не стопи опашките.

Шофьорите са скептични и към новите мерки. Според превозвачите митничарите саботирали системата и не работели.

В очакване кризата да приключи, много от фирмите пренасочиха колите си през Гърция.